Effectief Telstar zegeviert

Effectief Telstar zegeviert

Dubbele pech in het eerste duel van 2022. Niet alleen liet Telstar een prachtige kans schieten om koploper Volendam op eigen veld sportief pijn te doen, maar tot overmaat van ramp raakten twee invallers behoorlijk geblesseerd. Redouan Taha brak een middenhandsbeentje en pechvogel Yaël Liesdek is definitief uitgeschakeld voor de 2e competitiehelft want de onfortuinlijke youngster scheurde zijn achillespees af nadat hij pas luttele minuten op het veld stond, dus het was wederom puzzelen voor  de technische staf.

 Glynor Plet, twee weken verwijderd van zijn 35e verjaardag, was natuurlijk een zekerheidje. Duel 150 voor Telstar stond vrijdagavond voor hem op de rol en met 70 goals in 149 duels lijkt hij verre van over the hill en de topscorer denkt volgens eigen zeggen nog lang niet aan stoppen. Zijn waarde bewees hij al in de 8e minuut toen hij een magnifieke steekbal van Ozan Kökcű met speels gemak in de verre hoek deponeerde;1-0. Drie minuten later kopte de Amsterdammer van zeer dichtbij en vrijgelaten tegen de keeper aan toen missen lastiger leek dan scoren. 

En de gasten dan? Die combineerden er lustig op los in een zeer vermakelijke 1e helft waarin beide ploegen in een moordend tempo vol op de aanval speelden. Bij Telstar viel de nieuwe aanwinst Randy Wolters in een positieve zin op voor rust met een aantal prima rushes en voorzetten met een prima balsnelheid. M.V.V. creëerde aanvankelijk ook aardig wat kansen maar vond regelmatig de sterk keepende Ronald Koeman Jr. op hun weg. Telstar verdubbelde de voorsprong na 25 minuten spelen  toen de sterk acterende Őzgűr Aktas uit een corner hoog boven iedereen uit torende en simpel met zijn hoofd 2-0 aantekende.

M.V.V. wisselde in de rust tweemaal en ging vurig op jacht naar een aansluitingstreffer. Een combinatie aan factoren verhinderden dat. Het verdedigingsblok onder aanvoering van Őzgűr Aktas en Jip Molenaar gaf geen duimbreed toe en als er mogelijkheden ontstonden was daar elke keer weer sluitpost Ronald Koeman Jr die als winnaar uit de strijd kwam. Pas in 90+2 was hij kansloos op een kopbal van Clint Essers. In de resterende drie minuten blessuretijd hield Telstar stand en smaakte na tien duels  weer eens het zoet van een overwinning. De eerste thuisoverwinning van Andries Jonker trouwens  want de andere overwinning op Jong AZ in oktober was er een met gelegenheidscoach Louis van Gaal op de bank. 

Hans Akkerman