Vissenloop dit jaar op zaterdag met route over de Nieuwe Zeesluis.

Vissenloop dit jaar op zaterdag met route over de Nieuwe Zeesluis.
© Rijkswaterstaat

Voor het wandelevenement de Vissenloop wordt het een heel bijzonder jaar. De Vissenloop leidt de wandelaars op zaterdag 21 mei 2022 over de grootste nieuwe Zeesluis ter wereld. Naar verwachting is de start bij het Telstar/Buko Stadion en is de finish op het Plein 1945. Om de Vissenloop feestelijker te maken wordt ook de winkeliersvereniging in het centrum van IJmuiden bij het evenement betrokken.

Vanaf de 10-kilometerroute zal de Vissenloop de wandelaars over de nieuwe zeesluis voeren. De route van vijf kilometer is daar te kort voor en zal aan de zuidkant van het Noordzeekanaal blijven. Wandelaars kunnen zich inschrijven via de website van de Vissenloop.

De Vissenloop wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door het afdelingsbestuur KWF Kankerbestrijding Velsen om meer geld bijeen te brengen door het organiseren van dit wandelevenement in en rond IJmuiden.

In het geluidsfragment een toelichting van de voorzitter van het comité Vissenloop Fred van Dam.