Tegenstand bebouwing in Parochietuin Driehuis

Tegenstand bebouwing in Parochietuin Driehuis
©RTV Seaport

Afgelopen week vond een uitgebreid radio interview plaats met Ab Kraaijeveld, voorzitter van het wijkcomité Driehuis, over de mogelijke bebouwing van de parochietuin van de Engelmunduskerk. Het parochiebestuur heeft een bouwplan gepresenteerd van 33 starters- en seniorenwoningen.

Vorig jaar heeft het wijkcomité een enquête gemaakt en afgenomen in Driehuis. 90% van de respondenten liet weten tegen bebouwing van de tuin te zijn en deze te willen behouden als historisch toegankelijk dorpspark.

In het interview vertelt Kraaijeveld dat hij verwacht dat de kerk over 10 jaar niet meer bestaat, gezien de vergrijzing en de kleine kerkgemeenschap. Inmiddels heeft de gemeente besloten om aan de ontwikkeling van het bouwplan het recht van uitdaging te verbinden. Dit betekent volgens Kraaijeveld dat de gemeente het probleem op het bordje van het wijkcomité en het kerkbestuur kiepert.

Kraaijeveld gaat ervan uit dat het eerste gesprek met het parochiebestuur er gaat komen en kijkt uit naar donderdag 16 december. Dan behandelt de gemeenteraad de Nota van Uitgangspunten Driehuis in een sessie.

In bijgaand geluidsfragment is het hele interview met Ab Kraaijeveld te beluisteren