Sinterklaas niet op de boot wel op de radio

Sinterklaas niet op de boot wel op de radio
©Aad de Gier

Vanwege Corona kon Sinterklaas dit jaar helaas niet afmeren aan de Loskade in IJmuiden. Maar dat betekent niet dat Sint en zijn Pieten de gemeente Velsen overslaan. Nadat Sint en zijn staf een paar nachtjes geslapen hadden in de terminal van de KVSA zijn ze iedere avond op pad gegaan om de schoentjes te vullen.

Gelukkig had Sint afgelopen dinsdag even tijd voor een interview met de lokale omroep RTV Seaport. Hij vertelde hoe het met het paard Ozosnel gaat en over de sleutel van de schatkamer. Verder deed hij aan ouders en aan opa’s en oma’s het dringende verzoek om pakjesavond creatief te organiseren en veilig te vieren.

In bijgaand geluidsfragment is het volledige gesprek met Sinterklaas te beluisteren.