Nieuw werk van Jan Koomen te zien in Raadhuis voor de Kunst

Nieuw werk van Jan Koomen te zien in Raadhuis voor de Kunst
Jan Koomen

Beeldend kunstenaar Jan Koomen exposeert tot en met 19 december in het Raadhuis voor de Kunst in Velsen-Zuid. Zijn werk bestaat uit vrouwelijk naakt, voorheen vooral abstract, maar sinds hij het realisme heeft ontdekt is dit een belangrijk onderdeel van zijn werk.

Koomen kon naar eigen zeggen altijd wel aardig tekenen totdat hij Bob Ross zag, de Amerikaanse landschapsschilder, die furore maakte op de televisie met zijn serie The Joy of Painting. In 2011 verhuist Jan terug naar IJmuiden en vond bij de verhuisspullen een doos acrylverf van zijn dochter en hiermee startte zijn hernieuwde schilderscarrière met als resultaat de expositie in het Raadhuis voor de Kunst.

De expositie in Het Raadhuis voor de Kunst in het voormalig Raadhuis in Oud-Velsen is te zien op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 13 tot 17 uur. Zondagmiddag is Jan Koomen aanwezig om bezoekers te ontvangen en uitleg te geven over zijn werk.

In bijgaand geluidsfragment het radio interview met Jan Koomen