Vertelbijeenkomst over de roerige jaren ‘60 in IJmuiden

Vertelbijeenkomst over de roerige jaren ‘60 in IJmuiden
©RTV Seaport/Netty Struijs-Krom

Het ene jaar in je cocktailjurkje naar het schoolfeest het andere jaar stiekem in een broek met wijde pijpen. Dat speelde zich allemaal af in de jaren ‘60. Op woensdagmiddag 17 november wordt in de Brulboei een vertelbijeenkomst gehouden over de opstandige jeugd in de jaren ‘60 in de IJmond.

Hoe was het in IJmuiden in de jaren zestig? Was de jeugd opstandig en hoe uitte zich dat? In de jaren zestig was het: je bent wat je bromt; Kreitler, Zundapp, Puch, Tomos, Solex of Mobilette. Herkenbaar? En las je de Hitweek en luisterde je naar radiozenders van over zee? Was je nozem of kikker. Had je een vetkuif of lang haar.

Welke rol speelde de Brulboei en het Witte Theater in de jaren zestig? Ook hier horen de organisatoren graag verhalen over. Kom vertellen op woensdag 17 november in de Brulboei, van 2 tot 4 uur. Iedereen met ervaring met de jaren zestig is welkom!

De verhalen worden gebruikt voor een podcast-reeks over ‘De roerige jaren zestig in de IJmond’ gemaakt door Stichting KIST. Meld je aan via een mail naar info@stichtingkist.nl, via de website www.stichtingkist.nl of bel 06-16625571

In bijgaand geluidsfragment vertelt Pauline van Vliet van de Stichting Kist hoe het programma eruit ziet.

%d bloggers liken dit: