Professor Henk Volberda enthousiast over resultaten innovatie bedrijven in 2020

Professor Henk Volberda enthousiast over resultaten innovatie bedrijven in 2020
©aangeleverd

Professor Henk Volberda reageert enthousiast over de innovatie bij bedrijven in 2020. Volberda is hoogleraar innovatie bij de Universiteit van Amsterdam en bovendien heeft hij de Nederlandse Innovatiemonitor onderzocht. Met deze monitor wordt jaarlijkse gemeten hoe innovatief Nederlandse bedrijven zijn.

Als het gaat om innovatie in 2020 kunnen we vrolijk zijn. Corona heeft een boost gegeven aan innovatie van bedrijven, met name in de digitalisering (ICT) en smart industry. Ook heeft Corona invloed gehad op de snelheid waarmee innovaties voor een beter klimaat worden gedaan.

In bijgaand geluidsfragment vertelt professor Volberda over de innovatie bij bedrijven en kijkt hij naar de toekomst. Veel bedrijven zijn volgens Volberda lyrisch over de omzetverwachting voor 2022.