Gelijkspel voelt als nederlaag

Gelijkspel voelt als nederlaag
© RTV Seaport / Dennis Gouda

De derde achtereenvolgende uitoverwinning van Telstar op de Herdgang tegen Jong P.S.V. was er qua scoreverloop een om in te lijsten maar gaf ook nadrukkelijk aan dat er soms geen pijl valt te trekken op de prestatiecurve. Van dominant afjagen tot ogenschijnlijk lijdzaam toezien dat de tegenstander opeens vleugels krijgt.

Tegenstander Helmond Sport boekte vorige week thuis een verdienstelijke remise (0-0) tegen periodewinnaar ADO Den Haag. Een taaie tegenstander en de Witte Leeuwen waren dus meer dan gewaarschuwd. Erg productief zijn ze niet in Helmond (11) maar verdedigend solide met slechts 15 tegentreffers in 11 duels. Zat de zware wedstrijd van afgelopen maandag in Brabant nog in de benen en/of tussen de oren? Telstar verwelkomde linkervleugelverdediger Delvelchio Blackson terug na een blessure.

‘’ Tempo’’ en ‘’ naar voren, niet naar achteren,’’ gilde een diehard Telstar-supporter zwaar gefrustreerd kort na rust. De pensionado had wellicht al een slecht voorgevoel en kreeg later het gelijk helaas aan zijn kant. Na een frisse start zakte na rust Telstar aanvallend door de ondergrens en moest zich met een 2-2 remise tevreden stellen. Ook de gasten bakten er aanvallend trouwens weinig tot niets van op een gure herfstavond met slechts 1600 fans op de tribunes. Toch zullen de gasten echter met een beter gevoel de bus zijn ingestapt.

Telstar startte, zoals zo vaak, fris en fruitig, zag Cas Dijkstra weliswaar vroeg twee kansen missen maar dezelfde Dijkstra rondde in een 1 op 1 situatie een fraaie aanval met een listige kapbeweging en geplaatst schot fraai af. Drie minuten daarvoor had Anwar Bensabouh Telstar al met een prachtige afstandsknal van ruim 25 meter aan de leiding gebracht. Wie gedacht had dat de Witte Leeuwen op rozen zaten, kwam zwaar bedrogen uit want al drie minuten na de 2-0 kopte Jellert van Landschoot ongehinderd in het vijf meter gebied een corner in.

Na rust zakte het spelpeil, vooral aan Velsense kant, naar een bedenkelijk niveau. Het frisse was er duidelijk af en niets lukte er meer voorbij de middellijn. Ok, invaller Ozan Kökcű kreeg vlak na rust nog een paar mogelijkheden maar daarna was het aanvallend over en sluiten en huilen met de pet op. Met een flink aantal wissels probeerde Andries Jonker het naderend onheil af te wenden, maar tevergeefs want met nog 20 minuten op de klok scoorde Helmond Sport de gelijkmaker na een spaarzame vloeiende aanval. Jelle Goselink mikte geplaatst een bal in de linker bovenhoek;2-2. Een slotoffensief kon Telstar er niet meer uitpersen. Of het lag aan de zware pot op maandagavond of aan vormverlies, wie zal het weten. Voor de zoveelste maal dit seizoen zakte het spelpeil van Telstar, vooral thuis, na rust naar een zeer matig, bedenkelijk niveau. Dinsdag al wacht2e divisionist Kozakken Boys in de beker. In Werkendam dan maar eerherstel?

Hans Akkerman