Toneelstuk ‘Na de vrede’ in de Dorpskerk Santpoort

Toneelstuk ‘Na de vrede’ in de Dorpskerk Santpoort

Cultuur in de Dorpskerk organiseert zaterdag 23 oktober een uitvoering van het Toneelstuk ‘Na de vrede’ in de Dorpskerk Santpoort-Noord. Het stuk is geschreven door Jos Ahlers en geregisseerd door Fred Rosenhart. Toneelgroep Vondel uit Haarlem voert het stuk uit. Kaartjes zijn €10,- en online te reserveren.

Het stuk is gebaseerd op de ontroerende oorlogsherinneringen van Jos Ahlers zijn vader Gerhard Ahlers. In ‘Na de Vrede’ wordt een spannend spel gespeeld met werkelijkheid en verbeelding. Daders en slachtoffers van toen raken in gesprek met familieleden die nu leven. De conclusie: voor sommige mensen begint de oorlog pas na de vrede.

In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog heerst chaos in Nederland. De bezetter trekt zich terug. De bevrijder is nog niet gearriveerd. Goed en fout, loyaliteit en eigenbelang, geloof en wanhoop strijden om voorrang. Op een avond vlak voor de bevrijding verschijnt een SS-officier in de dorpspastorie van Pastoor Beumer. Wat is de reden van zijn bezoek? Heeft het te maken met de jonge onderduiker? De keuzes die tijdens die duistere avond worden gemaakt, klinken nog generaties door.

Toneelgroep Vondel is een amateurtoneelvereniging uit Haarlem. Vondel is opgericht in 1952 en nog steeds springlevend, met jonge tot oudere enthousiaste spelers en een gevarieerd repertoire. ‘Na de vrede’ wordt geregisseerd door Fred Rosenhart, die in 2015 met Vondel het indrukwekkende en zeer goed ontvangen stuk ‘De Jodenverraadsters’ bracht.

Het stuk wordt uitgevoerd op zaterdag 23 Oktober om 20.00, kaartjes zijn € 10.-. Kaartverkoop alleen mogelijk door reservering via de website toneelgroepvondelhaarlem.nl.