Roze Ontbijt voor leerlingen Ichthus Lyceum in Stadsschouwburg

Roze Ontbijt voor leerlingen Ichthus Lyceum in Stadsschouwburg

Maandagochtend 11 oktober, op de internationale Coming Out Day, bezochten ongeveer 200 derdeklassers van het Ichthus Lyceum de Stadsschouwburg in Velsen voor een uniek roze ontbijt. In het kader van de Coming Out Day bood de middelbare school hiermee ruimte voor sociale acceptatie van seksuele diversiteit, verdraagzaamheid en zelfacceptatie. De leerlingen kregen na het ontbijt een unieke voorvertoning van de speelfilm ANNE+ te zien.

Alma Wolfs, coördinator van de derde klas havo en vwo op het Ichthus Lyceum, vertelt dat de school een ‘regenboog’ school is waar er veel aandacht is voor LHBTI+ gemeenschap, en waar de paarse vrijdag uitbundig gevierd wordt. Deze activiteit past daarom ook goed in het programma. “Het is heel belangrijk dat je het gevoel hebt dat je gezien wordt, dat je er mag zijn. En dat het er niet toe doet waar je op valt.”

Ook wethouder Marianne Steijn was aanwezig bij het roze ontbijt en ging in gesprek met leerlingen. “Dit is een mooie verbinding tussen onderwijs en cultuur in de stadsschouwburg Velsen!”

Na hun roze ontbijt in de schouwburgfoyer kregen de leerlingen in de theater/filmzaal van schouwburg de gloednieuwe Nederlandse Speelfilm ANNE+ voorgeschoteld. Een uniek buitenkansje voor de scholieren, want de film beleeft vanavond pas haar échte wereldpremière. Ook kregen de leerlingen de gelegenheid om met een aantal makers van de film, waaronder actrice Eline van Gils na te praten.