Mijlpaal Wijkplatform Zee- en Duinwijk: tijdelijke bovengrondse containers zijn vervangen

Mijlpaal Wijkplatform Zee- en Duinwijk: tijdelijke bovengrondse containers zijn vervangen
Foto door Wijkplatform Zee- en Duinwijk

Jarenlang heeft het voormalige en huidige Wijkplatform Zee- en Duinwijk aandacht gevraagd voor een probleem. Al drie jaar stonden er bovengrondse vuilcontainers op de hoek van de Doornberg/Spinnekoplaan, die daar vanwege de verbouwing van het winkelcentrum Zeewijk tijdelijk zijn neergezet. Na langslepende discussies, overleggen en uiteindelijk toezegging zijn de bovengrondse vuilcontainers op de hoek Doornberglaan en Spinnekoplaan vervangen door ondergrondse containers in de Schiplaan.

Hoewel de bovengrondse vuilcontainers tijdelijk op de hoek van de Doornberg en de Spinnekoplaan werden geplaatst, stonden deze daar drie jaar later nog steeds. Bovendien zorgden de containers voor overlast bij de omwonenden. Bijna dagelijks lag de plek vol met illegaal gedumpt vuil.

Zie hier de videoreportage over het probleem van mei 2021.


Na een traject van participatie is er een oplossing, zo laat het Wijkplatform Zee- en Duinwijk weten. De bovengrondse containers op de hoek Doornberglaan en Spinnekoplaan zijn vervangen en ondergronds gebracht aan de Schiplaan. Deze oplossing is tot stand gekomen vanwege goede gesprekken en samenwerking tussen het wijkplatform, de verantwoordelijke ambtenaar en wethouder, en de eigenaar van het winkelcentrum, Dreefbeheer.

Het Wijkplatform stelt: “In samenwerking met een aantal betrokken buurtbewoners heeft het platform de mogelijke opties bekeken en is de keuze op de Schiplaan gevallen. De samenwerking met de bewoners heeft het draagvlak voor de uiteindelijke keuze aanzienlijk versterkt. Deze werkwijze is ons goed bevallen en zal in de toekomst vaker worden toegepast.”

Op zaterdag 16 oktober tussen 10.00 uur en 12.00 uur zal er een officiële ingebruikname plaatsvinden. Deze ingebruikname wordt gecombineerd met de actie “Meer Waarde Uit Afval in Zeewijk.” HVC zal de 16e aanwezig zijn met een Promotruck. Platform Zee-en Duinwijk roept omwonenden van harte op om deel te nemen aan deze bijeenkomst.