Telstar boekt derde zege op rij

Telstar boekt derde zege op rij

De laatste twee weken stond Telstar prominent in het nieuws. Sportief van laatste op de ranglijst op weg naar een plek in de (zeer) brede middenmoot met medewerking van onze bondscoach. Dan moest er wel nog even gewonnen worden in Den Bosch. Nog geen vijf maanden geleden verloren de Witte Leeuwen daar kansloos met 4-1.

De enige opwinding vond buiten het stadion plaats waar de harde kern van F.C. Den Bosch de gehele twee helft oorverdovende lawinepijlen en rode rookbommen afstak, om te vieren dat trainer Jack de Gier had bijgetekend. Vrijdag waren de supporters, 2807 in getal, weer welkom in de Vliert, uiteraard met een verplichte QR-code. Er is overigens recent een nieuwe Amerikaanse eigenaar in Den Bosch neergestreken die niet met ‘’miljoenen Euro’s wil gaan strooien’’ maar ‘’data gerelateerd’’ wil gaan opereren.

Identiek

Kon Telstar, dat twee maal achter elkaar de nul hield, ook de Bosschenaren aan de zegekar binden of  was het ‘’ Van Gaal-effect’’ uitgewerkt? Identieke overeenkomsten trouwens : allebei 9 punten, bijna hetzelfde doelsaldo ( 8-14 om 9-14) en ze versloegen beiden thuis  Jong AZ. Heel sneaky sloeg Telstar toe in 90+ 3. Invaller Rein Smit werd randje buitenspel weggestuurd en verraste met een listige stift Wouter van der Steen.  Het venijn zat  in een regenachtig Den Bosch in de staart tot groot genoegen van de selectie en de ruim 20 meegereisde fans. De ontlading na afloop was enorm en hartverwarmend. Soms zit het tegen, maar soms zit het ook behoorlijk mee.

Conditioneel beter

De eerste helft was een matig, non-event. Telstar had meer balbezit, combineerde vaardiger maar kwam net als Den Bosch slechts tot één grote kans. Zowel Rashaan Fernandes als Sebastiaan van Bakel stuitte op  de doelman van de tegenpartij. Na rust kwam het vlakke duel enigszins tot leven. Den Bosch drong aanvankelijk aan maar produceerde voornamelijk enorme afzwaaiers en Telstar kwam er aanvankelijk aanvallend nauwelijks aan te pas. Tot het laatste kwartier. Toen nam Telstar conditioneel en positioneel  het heft in handen, was inmiddels overgeschakeld naar 4-3-3 en creëerde behoorlijk wat kansen vooral via de rechterflank. Iedereen leek zich echter verzoend te hebben met een gelijkspel en toen dook Rein Smit plotseling als een duveltje uit een doosje op en scoorde de enige en winnende treffer.’’ Mooi hoor. Lekker voor het team zeg,’’ reageerde de nog zichtbaar beduusde jonge Castricummer.

Over 14 dagen wacht koploper Volendam

Andrie Jonker was uiteraard in zijn nopjes met de derde 1-0 zege op rij. Jonker:’’ Gestolen zege? Tja, vind ik eigenlijk niet! Over de hele wedstrijd vond ik ons wat beter maar ik kan mij voorstellen dat Den Bosch het een gestolen zege vond. Ik ben opgetogen dat we ons nu lekker in de middenmoot hebben genesteld. Nu twee weken rust, de blessures laten genezen, de spelers wat rust geven en dan de klapper tegen koploper Volendam.. De zege hier vanavond in Den Bosch betekent misschien wel 500 of 1000 mensen meer op de tribunes over twee weken en dat is natuurlijk goed nieuws voor ons,’’ aldus Jonker die na een matige start de zaak plotseling redelijk op de rit heeft. Keeper Ronald Koeman hoefde nauwelijks in actie te komen, deed het weinige werk naar behoren en zag zijn defensie koelbloedig en rustig opereren. Dat genereert vertrouwen naar de toekomst toe en daar zag het drie weken geleden toch echt niet naar uit.

Door Hans Akkerman