Muziekweekend Ruïne van Brederode 17-19 september

Muziekweekend Ruïne van Brederode 17-19 september
Tango-trio Desdo el Alma Foto: PR

In het weekend van 17 tot en met zondag 19 september bruist het van de muziek in de Ruïne van Brederode. Vanaf vrijdag tot en met zondag worden bezoekers verrast met een variatie aan unieke muziek, in de prachtige setting van de ruïne. Het weekend start met zuidelijke tangomuziek, gevolgd door popfolk en ierse muziek, en sluit af met verschillende Velsense koren.

Vrijdagavond kunt u genieten van Tango door Desde el Alma. Met een verrassende mix van poëzie en muziek nemen zij de bezoekers mee op reis naar Buenos Aires met melancholische klanken. Zaterdag is de Ruïne ‘gewoon’ geopend met de hoog gewaardeerde Playmobiltentoonstelling Strijd om Holland en zorgt het trio Folkust voor gezellige muziek in de Theetuin tussen 14.00 en 16.00 uur. De driemansformatie Folkust speelt popfolk, Americana, wat Iers, bluegrass, country en verder van alles wat. Klanken van de gitaar, banjo, contrabas en zang zullen door de theetuin klinken.

Zondag treden maar liefst drie koren uit de omgeving van Velsen op. Van 11.15-12.00 uur zingt het Naaldkoor. Van 12.45-13.45 uur treedt Theaterkoor Plug In op en van 14.30 – 15.30 uur kan men luisteren naar Wereldkoor Haarlem. De IJmuider Harmonie slaat de trom en sluit af met een optreden van 16.15 – 17.15 uur.

Kaartjes voor de verschillende optredens kunnen besteld worden via de website. Hiermee draagt u uw steentje bij aan het behoud van de Ruïne. Na afloop van het optreden gaat de hoed rond voor de artiest. Kijk voor informatie en tickets op de website ruinevanbrederode.nl, Velserenderlaan 2, Santpoort-Zuid.