Telstar knokt zich manhaftig naar remise

Telstar knokt zich manhaftig naar remise
© RTV Seaport / Dennis Gouda

‘’ Er is keihard gewerkt maar de overtuiging ontbrak,’’ zo karakteriseerde Andries Jonker de derde kansloze nederlaag op rij tegen M.V.V. . Kort samengevat: drie nederlagen op rij (10 tegengoals), een haperende defensie en zeer matig keeperswerk. Door het vertrek van een paar sterkhouders achterin ( El Yaacoubi en Korpershoek) is er nu al veel reparatiewerk aan de winkel voor Jonker en zijn staf. Twee keer afgetroefd (3-0) door Jong Utrecht en M.V.V., zeker geen ploegen die we aan het eind van het seizoen hoog in het linker rijtje zien eindigen. 

Vrijdag wachtte Almere City dat na een matige start zich aan het oprichten is na twee achtereenvolgende zeges. De nieuwe trainer Gertjan Verbeek, die het al rap in de polder aan de stok kreeg met een sportjournalist van de lokale TV-zender, wil graag vooruit, is ambitieus maar weigert zich in de favorieten rol te laten manoeuvreren. Promoveren graag maar geen keiharde eis is het mantra in Flevoland. 

Een opmerking vlak na afloop was treffend. Drie heren van middelbare leeftijd verlieten het stadion en een van hen vatte de avond perfect samen.’’ Niet gewonnen, nog steeds onderaan maar ik heb genoten vanavond,’’ aldus een van de drie en zijn twee maten waren het roerend met hem eens. Op het eerste kwartier en het laatste kwartier na was Telstar zeker gelijkwaardig aan Almere. De gasten begonnen energiek drukten Telstar naar achteren maar zagen een levensgrote kans eerst op het lichaam van debuterend keeper Ronald Koeman eindigen en de rebound op lat uiteenspatten. Daarna was het over met hun dadendrang. Vooral Yassine Zakir was weer een plaag voor zijn directe tegenstander die dan ook uit voorzorg door Verbeek  in de rust naar de kant werd gehaald.

Toch leek het duel na rust weer op een deceptie uit te lopen. Een voorzet bij de 2e paal werd slapjes ingekopt door Lance Duijvestijn maar zijn inzet vond toch een plekje tussen de paal en Ronald Koeman jr. Een zure en dure fout van de man die de voorkeur kreeg boven Trevor Doornbusch en voor het laatst op 17 januari 2020, nog voor de Corona-crisis dus, tussen de palen had gestaan in de competitie. Telstar gaf echter niet op, zocht verwoed de aanval en werd  20 minuten voor tijd beloond. De bedrijvige Rashaan Fernandes vond de vuisten van Michael Woud en de rebound werd door invaller Rein Smit de bovenhoek ingekopt;1-1. 

Wat volgde was nog een stormloop op de Velsense goal, een tsunami aan gele kaarten, spijkerharde charges, geblokte en geschampte schoten maar op de wenkbrauwen trok Telstar het punt over de streep. De inzet was voortreffelijk, alleen werd er te weinig rendement gehaald uit de vele voorzetten van zowel links als rechts die voornamelijk door de stoere centrale verdediger Daniel Breedijk met het hoofd onschadelijk werden gemaakt. Het gelijke spel voelde toch als een morele overwinning en volgende week uit tegen Dordrecht dan maar op jacht naar de eerste drie punten van het seizoen.

Hans Akkerman