Gezamenlijke zwerfafval opruimacties in Velsen

Gezamenlijke zwerfafval opruimacties in Velsen

Op 18 september is het World Clean Up Day, en daarom staat de hele maand september in het teken van zwerfafval. De gemeente Velsen organiseert gedurende de maand gezamenlijke opruimacties op verschillende locaties. Komt u ook zwerfafval opruimen? Dat kan op woensdag 8 september van 14:00 – 16:00 uur bij het skatepark in Santpoort Noord, woensdag 15 september van 14:00 – 16:00 uur bij het Winkelcentrum Velserbroek en woensdag 29 september 14:00 – 16:00 uur op Koningin Wilheminakade in IJmuiden.

Oprapen van zwerfafval en het in de juiste afvalbak doen, mag natuurlijk altijd! Maar op deze middagen worden gezamenlijke opruimacties georganiseerd door Gemeente Velsen. Komt u ook helpen? Neem dan uw eigen opruimmateriaal zoals handschoenen en een afvalzak mee! Vindt u onderweg plastic flesjes? Houd de flesjes apart, want de plastic flesjes worden naar de CatchFish op het strand in IJmuiden gebracht.

Bij de wijkmobiel kunt u verder informatie krijgen over lid worden van de BeestenBende. Wilt u vaker samen in de buurt opruimen? Ook dan is er informatie beschikbaar over hoe u in actie kunt komen. Er is ook informatie over wat de gemeente en andere partijen in de wijk doen om de wijk schoon te houden. U bent ook welkom bij de wijkmobiel voor een gezellig praatje onder genot van koffie, thee of limonade.