Ontdek de Parels van Velsen

Ontdek de Parels van Velsen

Op zondag 12 september 2021 organiseert Citymarketing Velsen | .IJmuiden van 10 tot 17 uur een nieuw evenement Ontdek Velsen. Bewoners en bezoekers kunnen op de fiets of lopend een rondje maken langs de parels van Velsen zoals Stadsschouwburg en Filmtheater Velsen tot de vishal en van het Zee- en Havenmuseum tot Landgoed Duin en Kruidberg. Ontdek Velsen vormt de start van het culturele seizoen en valt samen met de Open Monumentendag 2021. Ook RTV Seaport opent zondag haar deuren en maakt een live radio special tussen 12 uur en 17 uur.

Inmiddels hebben al ruim 30 organisaties zich aangemeld. Het programma bevat dan ook enorm veel variatie. Gekozen kan worden voor actieve activiteiten zoals onder andere Expeditie Robinson bij ActionPlanet Spaarnwoude of wandelen met een gids door het Dorp Velsen en Oud-IJmuiden. Verder zijn er kinderactiviteiten in onder andere het Pieter Vermeulenmuseum en boerderij Zorgvrij. Het gehele programma is te vinden via ijmuiden.nl/ontdekvelsen.

Ook de lokale omroep RTV Seaport opent zondag haar deuren voor bezoekers en maakt van 12 tot 17 uur een radioprogramma met live-interviews met deelnemende organisaties. Bezoekers kunnen tijdens dit programma langskomen, achter de schermen mee kijken, en een favoriet nummer aanvragen.

Deelname aan alle activiteiten is gratis! Om te voorkomen dat het op sommige plekken te druk wordt, is vooraf aanmelden verplicht via ijmuiden.nl/ontdekvelsen.