Aflevering “Klaas kan alles” in Velsen

Aflevering “Klaas kan alles” in Velsen
© Dennis Sintenie

Zaterdagmiddag 4 september zal het tv-programma “Klaas kan alles” in het teken staan van Velsen. Zowel de gemeente als RTV Seaport zullen een rol hebben. In de aflevering vindt een hackpoging plaats gericht op Gemeente Velsen. De aflevering is vanaf 18.35 uur te zien op ZAPP (NPO3).

De aflevering van Klaas kan alles is de eerste van het nieuwe seizoen. Zonder de inhoud en afloop te verklappen, kunnen we delen dat de uitdaging voor presentator Klaas was om via een ‘hack’ informatie op de website van de gemeente Velsen te plaatsen. Het hacken ging met behulp van een deskundige ethische hacker.

De gemeente heeft laten weten dat ze de medewerking verleend hebben met het doel om inzichten op te doen over hun informatiebeveiliging, het bewustzijn van medewerkers te vergroten en te blijven leren hoe zij zich kunnen verbeteren. De deskundige hacker heeft de gemeente na afloop voorzien van adviezen om informatiebeveiliging te versterken. Hier zijn concrete aanbevelingen uit voortgekomen die inmiddels geïmplementeerd zijn.