Nederlaag brengt Telstar op laatste plek

Nederlaag brengt Telstar op laatste plek

Het was interessant om te zien of Telstar zich sportief kon revancheren voor de wrange thuisnederlaag tegen Roda JC nadat een 3-1 voorsprong bij de rust als sneeuw voor de zon verdween en zeer diep in blessuretijd de tegenstander er als een dief in de nacht met de volle buit vandoor ging. Het duel was sprankelend, enerverend en attractief maar helaas voor Telstar uiteindelijk met een bittere nasmaak. Maar kom op: een nieuw duel, dus nieuwe kansen!

Jong Utrecht, echter, is geen kattenpis. Al een paar jaar een lastige horde en met erkend goalgetter Nick Venema ( 63 duels, 37 goals)  in de spits verre van een walk-over. De Utrechters leiden sinds jaar en dag zeer talentvolle spelers op die óf een plek in de hoofdmacht veroveren óf bij een andere B.V.O. een meer dan welkome versterking zijn.’’ Veel nieuwe namen dit seizoen en een ploeg met veel energie,’’ aldus Jonker.

De jacht op de eerste overwinning van het seizoen diende te gebeuren op het trainingscomplex Zoudenbalch van F.C. Utrecht, voor slechts 294 fans, inclusief 11 van Telstar. Het werd een teleurstellende avond voor de Witte Leeuwen. Een 3-0 nederlaag tegen een ploeg die effectiviteit combineerde met tomeloze inzet. Telstar opende energiek en voortvarend en zag al na vier minuten de zeer bedrijvige Tom Overtoom na een geschampte inzet via de hand van de keeper de paal raken. Tom Overtoom bleef dreigend met schoten van afstand maar moest lijdzaam toezien dat de spitsen Glynor Plet en Rein Smit aanvallend niet in stelling konden werden gebracht.

Dan gebeurt natuurlijk het onvermijdelijke. Op het half uur de eerste aanval en het eerste schot op doel van Jong Utrecht en rechterspits Mohamed Mallahi schoot diagonaal kiezelhard binnen. Tien minuten later de tweede domper en tweede schot op goal. Nu was het Ruben Kluivert die optimaal profiteerde van miscommunicatie tussen goalie Trevor Doornbusch en Jip Molenaar;2-0 Toen was het eigenlijk al over en sluiten voor Telstar. Na de hervatting veel inzet maar zonder enig positief effect. Toen Nick Venema met een geweldige poeier van ruim 20 meter de bovenhoek vond en de 3-0 eindstand aantekende, eindigde de avond voor Telstar in mineur. De enige ploeg zonder een overwinning en de onderste plek op de ranglijst.

Andries Jonker, zichtbaar teleurgesteld, was duidelijk en helder in zijn analyse:’’ Een ziekenhuis nederlaag, een lesje gehad in effectiviteit maar boos kan ik echter niet zijn. De jongens probeerden van alles maar rond het zestien meter gebied vonden we geen ruimte en dat is zuur. Dat zal echt beter moeten. Het is toch ongelooflijk dat de tegenstander drie kansen krijgt en ze alle drie benut en wij met al het balbezit voorin nauwelijks iets konden uitrichten.’’

Een schrijnend contrast na afloop. De piepjonge Utrechters werden door vrienden en familieleden bedolven, geknuffeld en moesten op de foto met een ieder en de Telstar-selectie uitgeblust, sprakeloos en gefrustreerd zittend op de  hoofdtribune. Wachten op de bus en zo snel mogelijk naar huis. Volgende week wacht in Maastricht M.V.V. Die hebben na een zware 5-0 afstraffing in en tegen Volendam ook iets recht te zetten.