Wijkertunnel drie weekenden afgesloten

Wijkertunnel drie weekenden afgesloten

In augustus, september en oktober 2021 is de Wijkertunnel (A9) drie weekenden geheel of gedeeltelijk dicht voor onderhoud aan onder andere de verkeerssignalering. De werkzaamheden vinden plaats in de weekenden van 28 en 29 augustus, 18 en 19 september en 2 en 3 oktober 2021. Verkeer kan gedurende deze weekenden beperkt gebruik maken van de tunnel. Het advies is om de omleidingsroutes te volgen.

Werkzaamheden komend weekend

De Wijkertunnel gaat vanaf vanavond donderdag 26 augustus 21.00 uur tot vrijdagmorgen 05.00 uur dicht. Er is een omleiding via de Velsertunnel (snelweg A22). Op vrijdag 27 augustus sluit de Wijkertunnel om 21.00 uur tot de volgende morgen 05.00 uur. Zaterdagmorgen 28 augustus is vanaf 08.00 uur ’s morgen tot zondagmorgen 05.00 uur één rijstrook beschikbaar in de Wijkertunnel.

Omleidingsroutes

Voor de nachtafsluiting van de Wijkertunnel is het advies om gebruik te maken van de omleiding via de Velsertunnel (A22). Gedurende de drie weekenden is er op zaterdag en zondag 1 rijstrook in beide richtingen bij de Wijkertunnel beschikbaar. Het advies is voor doorgaand verkeer over de A9, om gebruik te maken van de omleiding via de autoweg N8, A8 en A10 Coentunnel en A5 (zie kaartje). Extra reistijd bedraagt ruim 20 minuten, maar kan door verwachte verkeersdrukte op zowel zaterdag als zondag tussen 10.00 – 17.00 uur oplopen tot 30 tot 60 minuten.

De Velsertunnel (A22) is gedurende de werkzaamheden open. Maar vanwege de verwachte verkeersdrukte in het weekend wordt geadviseerd voor doorgaand verkeer gebruik te maken van de omleiding via de Coentunnel. Het advies voor lokaalverkeer vanuit de omgeving IJmuiden/Velsen/Beverwijk is, om via de Velsertunnel te reizen.

Groot onderhoud A9

Het werk aan de Wijkertunnel kon niet in combinatie met het groot onderhoud, dat deze zomer is gedaan aan de A9. Dit omdat de impact op het verkeer te groot zou zijn.