Domper voor Telstar in 90+6

Domper voor Telstar in 90+6
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Voor Telstar stond wederom een duel op de rol tegen een ambitieuze tegenstander. Roda JC verkeert al een paar jaar in tumultueuze tijden. Een Mexicaanse investeerder of beter geformuleerd: een super fantast/ compulsieve leugenaar kreeg de club even in zijn greep maar werd uiteindelijk letterlijk door woedende Roda JC fans de tent uitgebonjourd. Een consortium van lokale ondernemers stond klaar om de club te redden. Toch vinden er nog steeds voorvallen plaats in Kerkrade die op zijn zachts gezegd ‘’apart’’ zijn.

Roda JC opende spectaculair met een klinkende 0-3  overwinning op en bij De Graafschap maar verslikte zich vorige week thuis tegen Excelsior want ze gingen verrassend met 1-2 onderuit. In ieder geval  deelname aan de nacompetitie lijkt een haalbare doelstelling dit seizoen. Dat dient dan wel te gebeuren zonder technisch manager Jeffrey van As. De oud-prof kreeg de wacht aangezegd en kon vertrekken maar kwam een dag later gewoon weer op zijn werk alsof er niets aan de hand was. Inmiddels echter zijn de kemphanen tot een vergelijk gekomen en werd zijn contract ontbonden. Het duel betekende ook een weerzien met keeper Rody de Boer die in Velsen-Zuid een zeer succesvol debuut seizoen beleefde en daardoor  een transfer naar AZ verdiende. Ook voormalig Witte Leeuw Fabian Serrarens speelt tegenwoordig in Limburgse dienst.

Maar wat kon Telstar uitrichten na twee keurige, zeer zwaar bevochten remises tegen hoger aangeschreven concurrenten? Op een avond dat tijdens de rust Frank Korpershoek ( 386 duels in 15 jaar) eindelijk officieel afscheid kon nemen van zijn fans na zijn prachtige loopbaan in Velsen-Zuid. Sponsors kregen extra kaarten van de club om ‘’Mr Telstar’’ een passend afscheid te offreren.

’’ Ze hebben het over zichzelf afgeroepen. Teveel hectiek op en langs het veld in de slotfase,’’ somberde ‘’Mr Telstar’’ vlak na afloop toen Telstar haar wonden likte nadat Roda JC met nog drie (!) seconden op de klok de beslissende 3-4 scoorde door  uitgerekend Fabian Serrarens. Daar zag het in de rust beslist niet naar uit. Roda JC na weliswaar de leiding na 20 minuten maar Telstar repareerde snel. Cas Dijkstra en Rashaan Fernades stonden aan het eind van prachtige, zaalvoetbalachtige combinaties en brachten Telstar op 2-1 en toen wie anders dan Glynor Plet seconden voor rust 3-1 aantekende, leek het duel  voor Telstar in kannen en kruiken.

 Leek want toen na 63 minuten de aansluitingstreffer werd gescoord en drie minuten later al de gelijkmaker werd het puur overleven aan Velsense kant. Aanvallend lukte er weinig tot niets meer en Roda JC ging verwoed op jacht naar de winnende goal. Die kwam voor de Limburgers na een stortvloed aan voorzetten van de rechterkant en strakke vrije trappen. Alleen drie seconden  voor tijd een doelpunt incasseren was wel heel zuur voor Telstar dat manmoedig voor elke meter vocht in een fascinerende slijtageslag met wisselende spelaandelen. Uithuilen en opnieuw beginnen dus voor de Witte Leeuwen. En dat op een zwoele vrijdagavond met aardig wat enthousiast publiek ( 1824) op de tribunes. 

Het laatste beeld. Juichende Roda JC-spelers op weg naar het volle uitvak en alles wat Telstar kon bedenken, was of op de grond gaan zitten of vertwijfeld  met de handen in het haar en wezenloos voor zich uitkijkend. Het script leek wel van Alfred Hitchcock afgekeken.

Hans Akkerman