Dorpsfeest Santpoort: enkel ringsteken op de fiets voor kinderen

Dorpsfeest Santpoort: enkel ringsteken op de fiets voor kinderen

Het bestuur van de Harddraverij Vereniging meent dat ieder kind in Santpoort de kans moet krijgen om te leren ringsteken op de fiets. Dit is een traditie die volgens hen niet overgeslagen mag worden. Daarom waren ze extra blij dat het ringsteken voor de jeugd dit jaar door kon gaan. Dit jaar, in de ‘light variant’, konden jongeren tot 15 jaar mee doen.

Anders dan andere jaren was de Hoofdstraat in Santpoort-Noord niet gevuld met hordes aan publiek. Er werd dit jaar niet op publiek gerekend. Begeleiders die desalniettemin toch mee kwamen werd gevraagd afstand te houden en een eigen stoel mee te nemen. Maar dat alles mocht de pret niet drukken, ruim 80 jongeren uit Santpoort en omstreken streden voor de felbegeerde hoofdprijs: een fiets gesponsord door Rijwielhuys Santpoort. Ook waren de kids weer feestelijk uitgedost in verschillende thema’s.

Ondanks de beperkingen en coronamaatregelen wil het bestuur van het dorpsfeest Santpoort de eerste week van augustus niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Wegens de maatregelen is er bij de meeste evenementen geen publiek welkom. Om toch mee te kunnen genieten, maakt RTV Seaport in samenwerking met videogroep de Dwarsligger elke dag een sfeerimpressie van de activiteiten en zullen de kortebaan, en archiefbeelden van vorige jaren te zien zijn op de televisiezender.

De televisiezender van RTV Seaport is te zien op Ziggo kanaal 37, of KPN 1490. Of via rtvseaport.nl/live-tv/. Bekijk het overzicht van de activiteiten hier.