Zesde editie Footgolf Santpoort

Zesde editie Footgolf Santpoort

Op zondag 1 augustus vond de zesde editie van het Footgolf plaats als onderdeel van het Dorpsfeest Santpoort. Deelnemende teams liepen op verschillende locaties ‘holes’ af. Dit jaar geen centrale start, geen prijsuitreiking en geen finaleronde. Wel een onderlinge competitie met de eigen teams. Er was enorm veel animo voor de activiteit, de inschrijving was al binnen enkele minuten vol.

De deelnemers kregen tussen 11:30 en 17:00 de ruimte om holes af te lopen. Daar moest met een voetbal op geschoten worden. Net als bij golf, wint degene met de minste schoten. De holes werden creatief opgesteld, soms een ingegraven cementkuip, een tractorband of open dak van een cabriolet. Van de dertig holes, kreeg elk team er twintig aangewezen. De route ging langs horecagelegenheden zoals de Bank, Café Bartje, IJsboerderij de Hoeve, Villa Westend, de Wildeman en Boschbeek. Verder werden de teams verplicht om een eigen vuilniszak mee te nemen, en hun eigen troep op te ruimen.

Ondanks de beperkingen en coronamaatregelen wil het bestuur van het dorpsfeest Santpoort de eerste week van augustus niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zo is er bij de meeste evenementen geen publiek welkom. Om toch mee te kunnen genieten, maakt RTV Seaport in samenwerking met videogroep de Dwarsligger elke dag een sfeerimpressie van de activiteiten en zullen de kortebaan, en archiefbeelden van vorige jaren te zien zijn op de televisiezender.

De televisiezender van RTV Seaport is te zien op Ziggo kanaal 37, of KPN 1490. Of via rtvseaport.nl/live-tv/. Bekijk het overzicht van de activiteiten hier.