Ruim het strand op tijdens beach clean up

Ruim het strand op tijdens beach clean up

Op dinsdag 27 juli wordt er een beach clean up georganiseerd op het strand van IJmuiden. Op deze dag wandelen deelnemers over het strand en ruimen tegelijkertijd zwerfafval op. Het wandelen en opruimen staat ook wel bekend als trandelen, zwandelen, of ploggen. Daan en Steef zijn ‘ploggers’ en gaan in 11 dagen langs de hele Nederlandse kust, dus komen ook langs de stranden van Velsen dus. Iedereen is welkom om mee te doen aan het opruimen.

De dag begint met het vullen van het kunstwerk Catchfish. De ploggers zullen de grote vis vullen met flessen die ze tijdens de wandeling de dag ervoor hebben verzameld. Verzamelen is vanaf 10:00 bij Makai Beach bij het strand van IJmuiden. Om 11:00 is de aftrap, en precies om 11.11 uur start de wandeling. Deze loopt van IJmuiden naar Zandvoort en in totaal ongeveer 8 km lang. Deelnemers kunnen een deel meelopen of het hele traject.

Daan en Steef vragen aandacht voor het ploggen en lopen de gehele kust van Nederland af. Bij ploggen gaat het specifiek om een combinatie van actief bezig zijn (joggen, hardlopen, lopen) en daarbij (plastic)afval opruimen. Op 26 juli lopen de ploggers van Castricum naar Velsen-Noord, en op 27 juli van IJmuiden naar Zandvoort. Meer informatie over hun hele toch is te zien op plogsack.nl/events.