Telstar fan ‘Tante’ Dicky en Jaap Sintenie 60 jaar getrouwd

Telstar fan ‘Tante’ Dicky en Jaap Sintenie 60 jaar getrouwd

Tekst door mediapartner NH Nieuws

Het is een groot feest waard, maar Dicky en Jaap Sintenie moesten het vanwege corona bescheiden houden. Toch is het niemand in Santpoort-Noord ontgaan dat de twee deze week zestig jaar getrouwd zijn. We hebben het tenslotte wel over de grootste vrouwelijke fan en voornaam vrijwiligster van Telstar: the one en only Dicky Sintenie.

Dicky was samen met Jaap jarenlang actief voor fietsclub Le Champion en ze deed werk voor slachtofferhulp. Toch kennen mensen haar vooral als meest luidruchtige vrouwelijke supporter van Telstar.

Haar bekendheid nam een vlucht toen ze eind vorig jaar werd gevolgd door NH Sport en, noodgedwongen door corona, een wedstrijd thuis op haar laptop moest volgen. Sindsdien is tante Dicky de knuffelfan van de club. Er is alleen één probleem: haar man Jaap geeft niet veel om de wedstrijden van de Witte Leeuwen. 

Ooit ging hij mee naar een wedstrijd tegen Ajax. Dicky ging toen zó tekeer dat het ook meteen de laatste keer was. Jaap: “Daar wilde ik niet naast zitten. Ik hoor na afloop thuis wel van Dicky hoe het is gegaan.” 

Ze delen de liefde voor elkaar, maar niet voor Telstar. Dat heeft nooit tot huwelijksproblemen geleid. “Ben je gek”, zegt Dicky. “Je moet elkaar een beetje vrij laten. En Jaap: “Het is belangrijk dat je allebei je eigen bezigheden hebt. Of ik Telstar als een concurrent zie? Ben je gek. Zij heeft het daar naar haar zin. Prima toch?”

Steef Hammerstein, de oud-commercieel directeur van de club, hield op de heugelijke dag een toespraak ter gelegenheid van het jubileum. Dicky krijgt een shirt met handtekeningen van alle mensen van de club, uiteraard ook de spelers. En Jaap krijgt een seizoenkaart.

Het is een poging van Hammerstein hem over te halen om weer eens een wedstrijd te bezoeken. Jaap vindt het een mooi cadeau, maar het is niet aan hem besteed. “Laat Dicky nou maar lekker alleen gaan. Telstar is háár dingetje.”