Telstar heerst na rust in oefenduel Quick Boys

Telstar heerst na rust in oefenduel Quick Boys

Vooralsnog zijn de oefenresultaten van Telstar grillig te noemen. Een 6-0 afstraffing bij Cambuur werd vlot gerepareerd door een verdienstelijk 0-0 gelijkspel thuis tegen een vrij compleet Sparta. Wat een paar dagen later echter volgde? Een 2-1 oefennederlaag in Maassluis tegen de  plaatselijke 2e divisionist  Excelsior. Andries Jonker gaf in dit duel zijn wissels de kans zich te profileren. Opvallend detail: al vijf maal werd een oefenduel laat gecancelled maar al rap werd een nieuw oefenduel  geregeld.

Dinsdagavond reisde Telstar af naar badplaats en vissersdorp Katwijk waar het in 2e divisionist Quick Boys een aansprekende oefenpartner trof. De Katwijkers gingen een aantal jaar terug door een stevig financieel  dalletje omdat de fiscus met een substantiële naheffing kwam. Er volgde een paar magere sportieve jaren maar in 2019 werd de door hun zo gewenste 2e divisie bereikt en lijkt de club sportief weer stabiel te zijn met maar liefst 2500 leden en spelend op het prachtige Nieuw -Zuid-complex, waar je vanuit de aangrenzende duinen van een majestueus uitzicht kunt genieten.

De 250 aanwezigen zagen een eerste helft waarin de ploegen elkaar in evenwicht hielden. Wat mogelijkheden aan beide kanten maar Glynor Plet en Cas Dijkstra misten in kansrijke positie een paar prima mogelijkheden. Na rust een totaal ander verhaal.  Vanaf de eerste balomwenteling was het Telstar dat de toon zette en de klok sloeg. Wellicht geholpen door het feit dat de gastheren al vroeg na rust zeven wisselspelers binnen de lijnen brachten. Al na zeven minuten kopte Delvechio Blackson, vrij gelaten bij de 2e paal, een perfecte voorzet van Cas Dijkstra binnen en 10 minuten later verdubbelde Rein Smit (ex-Heerenveen) de score uit een voorzet van Glynor Plet. Met nog een kwartier op de klok bracht Jonker maar liefst negen verse krachten binnen de lijnen. Prompt scoorde de thuisploeg tegen na een corner maar lang kon Quick Boys niet genieten  en aanzetten voor een slotoffensief want een minuut later al legde Ozgur Aktas de 1-3 eindstand vast na wederom een kopbal bij de tweede paal.

Telstar speelde een prima 2e helft waarin vooral Tom Overtoom excelleerde. Dat zag ook Andries Jonker.’’ Ja, Tom was vanavond dominant en een rustpunt voor zijn medespelers. Dat willen we graag zien natuurlijk. Ik ben blij dat we hier vanavond konden  spelen. Weliswaar uit maar dat kon helaas niet anders. De oefencampagne verloopt enigszins grillig door al die uitgestelde potjes maar telkens slagen we er toch in een nieuwe tegenstander te vinden. Zaterdagmiddag spelen we uit bij De Graafschap en hebben een mini-trainingskamp in het Gelderse Doorwerth belegd. Goed voor de teambuilding,’’ concludeerde Jonker die nog op zoek is naar een paar verdedigers met routine.

Door Hans Akkerman