Jeroen Verwoort (VVD) en Hülya Kat(D66) zijn het eens: meer geld voor lokale omroep

Jeroen Verwoort (VVD) en Hülya Kat(D66) zijn het eens: meer geld voor lokale omroep

Vorige week werd de nieuwe radiostudio van RTV Seaport officieel geopend. De dag was gevuld met een marathonuitzending live radio waarbij gasten uit de gemeente aan schoven en spraken over actuele onderwerpen in Velsen. Velsense wethouder Jeroen Verwoort (VVD) en Hulya Kat (D66-Kamerlid) gingen hierbij samen in gesprek.

De twee politici zijn het met elkaar eens dat de verdeling tussen de overheidsgelden aan de nationale, regionale en lokale omroepen anders moet worden verdeeld. Kat: “Zonder lokale kritische blik, geen goed politiek systeem. De lokale pers speelt daarin een belangrijke rol”. Verwoort vergelijkt de verdeling van de gelden als de Pyramide in het voetbal, waarbij heel veel geld omgaat in de topclubs, maar dat je er wel voor moet blijven zorgen dat de basis, het amateurvoetbal, ook gezond blijft, zodat de doorstroom van goede kwaliteit blijft.

Luister hieronder het geluidsfragment. Het gehele gesprek als onderdeel van de marathonuitzending kan ook via youtube terug gekeken worden.