Start training Telstar

Start training Telstar
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Na een weekend waarin  ‘’Oranje’’ smadelijk de koffers kon pakken omdat ze tegen de Tsjechen alle kleuren van ‘’De Regenboog’’ kregen te zien, is Telstar weer aan het trainen gegaan. Uiteraard met een aantal personele wisselingen. De gestopte Gertjan Tamerus wordt als assistent-trainer vervangen door Michael Dingsdag. De 38-jarige voormalig prof was als jeugdtrainer werkzaam bij N.A.C. Breda en wil trainersdiploma’s  gaan halen. Deze nieuwe job komt dan ook als geroepen voor hem want noodzakelijk voor een plek op de cursus. Andries Jonker kent hem nog van het Amsterdams jeugdelftal. Bij het hoofdstedelijke D.W.S. begon het ooit voor hem als jonge jongen en zijn spelersloopbaan voerde hem onder andere langs Heerenveen en Vitesse.

Op het spelersvlak heeft Telstar voor het komende seizoen nadrukkelijk in de regio gescout. Jip Molenaar, zoon van Keje, komt over van F.C. Volendam, Anwar Bensabouh en Delvechio Blackson  maken de overstap van Almere City, Rein Smit, een jongen uit Castricum, die al op 13-jarige leeftijd naar Heerenveen verhuisde en daar al zes maal in de basis uitkwam, maakt als aanvaller de overstap naar Velsen-Zuid. De nieuwe reservekeeper is Ronald Koeman Jr. De zoon van Barcelona-trainer en ex-international Ronald Koeman heeft al de nodige profervaring opgedaan bij TOP Oss. Naar twee centrale verdedigers wordt nog intensief gezocht.

Door Hans Akkerman