Sportvissers gaan vuil opruimen op de Zuidpier

Sportvissers gaan vuil opruimen op de Zuidpier
© aangeleverd

Sportvissers gaan onder het motto ‘Vang 5′ vrijwillig zwerfvuil op de Zuidpier in IJmuiden opruimen. Ze gaan op vrijdag 25 juni vanaf 19.00 uur op pad. Gewapend met vuilniszakken en vuilgrijpers én met 1,5 meter afstand gaan sportvissers de rotzooi van de pieren opruimen.

Met de Vang5-campagne roept Sportvisserij Nederland alle sportvissers op om elke keer dat sportvissers gaan vissen rond hun stek vijf stuks afval mee te nemen óf vijf minuten afval op te ruimen. Als iedereen standaard een betje zwerfvuil mee neemt tijdens of na het vissen, wordt de waterkant samen schoon gehouden. Sportvisserij Nederland doet met Vang5 een beroep op alle sportvissers en neemt het opruimen ook mee in alle eigen activiteiten.

Stichting Nederland Schoon, de belangrijkste partner van de Vang5-campagne, faciliteert een toolkit met schoonmaakmaterialen die sportvissers kunnen bestellen via vang5.nl. 

Deze opruimactie op zaterdag 25 juni is een samenwerking tussen IJmuider Zuidpier Zeevis Vereniging (IJZVV), Sportvisserij Nederland en  Sportvisserij MidWest Nederland en met medewerking van de Gemeente Velsen. Wil je helpen opruimen? Bel of WhatsApp dan even naar 0251-318882 of stuur een mail naar info@smwn.nl.