OV IJmond geeft haringparty nieuwe vorm met haringrally

OV IJmond geeft haringparty nieuwe vorm met haringrally
© OV IJmond

In plaats van een traditionele haringparty heeft de ondernemersvereniging OV IJmond wat anders verzonnen. Zij combineerden woensdag 16 juni de OV IJmond rally met de komst van de nieuwe haring. Maar liefst zeventig auto’s reden een eigen route langs 10 locaties door de IJmond. Tijdens de route deden ze mee met een quiz. Als onderdeel van de quiz konden de deelnemers inschakelen op radio RTV Seaport en kans maken op extra punten.

Op elke locatie konden de deelnemers coronaproof genieten van een hapje en drankje en elkaar eindelijk weer ontmoeten. Op de locaties waren ook de antwoorden op de quizvragen te vinden. Er waren stops van Uitgeest tot Velserbroek. Tijdens de rally is door lokale omroepen Heemskerk FM en RTV Seaport live een speciale haringrally-radio uitzending gemaakt. Onder andere door verzoekplaatjes aan te vragen konden deelnemers hier extra punten mee te verdienen. De rally werd afgesloten met heerlijke Hollandse Nieuwe bij Villa Westend.

“Een leuke uitdaging”, aldus Peter Korpershoek, eigenaar van De Kleine Verhuizer en medewinnaar van de eerste OV-IJmond haringrally. “We hebben de extra punten gescoord met de radio vragen. Alles was super georganiseerd. Echt overal waren lekkere hapjes. Verder was het heel leuk dat veel deelnemers in mooie auto’s meereden. Volgende keer doen we zeker weer mee om onze titel te verdedigen!”

De deelnemers reden aan de hand van instructies op een rally-app. Wil je terug kijken waar ze deelnemers zijn geweest en wat er te doen was? Dat kan via ovijmond.nl/haringrally/index.htm. Tijdens de rally hebben de deelnemers daarnaast foto’s gemaakt en ingestuurd via de de IJmondiaan Business app. Bekijk hier het resultaat.