Eerbetoon aan overleden aardappelhandelaar Stut

Eerbetoon aan overleden aardappelhandelaar Stut
© RTV Seaport

Een groot gemis op de weekmarkt in Santpoort-Noord. De kraam van vaste kraam van Jan Stut aardappelen mistte. Mark Stut, een bekend gezicht in het dorp, overleed eerder deze week. De markmeesters hebben daarom de kraam vervangen door een lege kraam met een mooi eerbetoon. De bekende aardappelhandelaar overleed op 59 jarige leeftijd.

Het boerenbedrijf is al verschillende generaties in handen van de familie Stut, en heeft veel bekendheid in Velsen en omgeving. Broers Mark en Richard bezochten wekelijks acht markten, waaronder Santpoort-Noord en IJmuiden. Mark Stut heeft ruim dertig jaar in zijn kraam gestaan, de laatste tijd vergezeld door zijn dochter.

Marktbezoekers reageren vol ongeloof en medeleven. Bij de kraam kunnen ze stilstaan bij het overlijden, en een bericht achterlaten.