Warm weer en drinkwatervoorziening

Warm weer en drinkwatervoorziening
©PWN

Dinsdagmiddag kwam in het live radioprogramma Home Alone Paul Wesselius, manager Leveringszekerheid van PWN, aan het woord. Wesselius beantwoordde een grote vraag: Blijft de watervoorziening op peil tijdens een langdurige warmteperiode?

Wesselius vertelt dat drinkwater dagelijks vers gemaakt en voorgezuiverd wordt en vervolgens getransporteerd wordt naar de pompstations in Castricum en Wijk aan Zee waar het langzaam in de duinen geïnfiltreerd wordt. Na maximaal 6 weken wordt het water weer opgezogen en nadat het opnieuw gezuiverd is wordt het getransporteerd naar pompstations en is dan klaar voor consumptiegebruik.  

Over tekort aan water hoeven we ons ook tijdens lange warmteperiodes geen zorgen te maken. Wesselius legt in bijgaand geluidsfragment uit welke maatregelen hiervoor eventueel vooraf worden genomen. Het fragment was onderdeel van radioprogramma Home Alone van dinsdag 15 juni. Dit live programma is elke dinsdag van 14:00 – 16:00 te volgen op de RTV Seaport radiozender, frequentie 107,8 FM.