Ruïne van Brederode dit weekend weer open

Ruïne van Brederode dit weekend weer open
© Lucy de Pagter

Vanaf zaterdag 29 mei is jong en oud weer van harte welkom bij de Ruïne van Brederode. Vanwege de voorwaarden van de Overheid is de openstelling van verschillende binnenruimtes mogelijk beperkt. Reserveren van tickets is bovendien verplicht.

In ieder geval zijn twee displays van de nieuwe Playmobiltentoonstelling ‘Strijd om Holland’ in de Theetuin te bewonderen. Het gaat om Paleis Noordeinde met de acht Koninginnen uit ‘200 jaar Koninkrijk’ en de VOC-schepen uit de ‘Republiekperiode’ met admiraal Maarten Tromp op het schip ‘De Brederode’.

Ook is dit weekend de start van de mobiele Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Via de website van de Ruïne kunnen vanaf vrijdag 28 mei Playmobilpoppetjes ‘geadopteerd’ worden. Nagenoeg de gehele opbrengst komt ten goede aan de Ruïne van Brederode. Reserveren bezoek is verplicht in verband met Corona-voorwaarden, zie de website ruinevanbrederode.nl. Met dank aan de Gemeente Velsen en Kickstart Cultuurfonds voor het mede mogelijk maken van de openstelling en de activiteiten.

Reserveren kan via de website van de ruïne op ruinevanbrederode.nl