Andries Jonker verlengt contract bij Telstar

Andries Jonker verlengt contract bij Telstar
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Het hoge woord is eruit in Velsen-Zuid: Andries Jonker plakt er nog een jaar bij als trainer en technisch directeur van Telstar. Dat maakte de club zojuist bekend. Ook aanvoerder Glynor Plet blijft langer verbonden aan de Witte Leeuwen.

Telstar en Jonker hebben overeenstemming bereikt om het aflopende contact met één jaar te verlengen. Lange tijd bleef het stil rondom de contractverlenging van Jonker. De trainer gaf toe dat hij wel in gesprek met de club ging, maar liet weinig doorschemeren over de intenties. In de rubriek ‘Blijft ‘ie of vertrekt ‘ie?’, die speciaal vanwege de speculaties werd opgezet, reageerde Jonker in de meeste gevallen dat hij ‘binnenkort om de tafel’ zou gaan. Dat is nu dus gebeurd.

“Met corona en de onzekerheden die daarbij komen kijken hebben wij natuurlijk goed moeten kijken naar het algehele plaatje”, zegt Jonker over waarom het nieuws even op zich liet wachten. “Dan zie ik dat wij flinke stappen gemaakt hebben in de sportieve organisatie. Het beloftenelftal van de vrouwen en de mannen, en het komende seizoen is er de start met onze nieuwe jeugdelftallen. Dat zijn ontwikkelingen die aantonen dat we met zijn allen op de goede weg zijn, maar dat er ook nog een hoop uitdagingen voor ons liggen.”

Tekst loopt door onder de tweet.

De Waard

Algemeen directeur Pieter de Waard is ook tevreden met de contractverlenging. “Als ik aan Andries denk, dan denk ik aan een vakman en een toegewijde afmaker. In een ongekende periode heeft hij samen met zijn staf mooie prestaties neergezet, de spelers het beste uit zichzelf laten halen en is hij aanjager geweest van onderdelen van ons beleidsplan 2026. Wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat Andries deze lijn doortrekt in het nieuwe seizoen en nog vele jaren daarna.”

De coach werkte eerder bij FC Volendam, het Nederlands (vrouwen)elftal, Willem II, Bayern München, VfL Wolfsburg, Arsenal en FC Barcelona. Even werd nog gespeculeerd over een overstap naar Almere City en De Graafschap, dat eerder deze week Mike Snoei op straat zette. Die geruchten kunnen dus weer de prullenbak in.

Plet

Ook Glynor Plet blijft Telstar langer trouw. De 34-jarige aanvoerder speelt sinds 2019 bij Telstar en was in 56 competitiewedstrijden goed voor 26 doelpunten.

NH Sport is aanwezig op de laatste training van Telstar. Later vandaag volgt een interview met Jonker.

Tekst: NHnieuws.nl mediapartner

%d bloggers liken dit: