Woningbouw op terrein Witte Kinderhuis

Woningbouw op terrein Witte Kinderhuis

De gemeenteraad van Velsen heeft plannen rondom woningbouw op de Nicolaas Beetslaan 5-7, ook wel bekend als het Witte Kinderhuis in Driehuis. Er zullen 16 woningen op het terrein komen, met een variatie aan twee-onder-één kap woningen, rijtjeswoningen en sociale huurwoningen. De plannen lagen de afgelopen weken ter inspraak. Het Wijkcomité Driehuis laat weten vooral zorgen te hebben over het verdwijnende groen bij deze woningbouw.

De gemeenteraad was erg enthousiast over de bouwplannen die er liggen. Omwonenden hebben vooral zorgen over hoe er om gegaan wordt met het groen tijdens de bebouwing. Zo zouden er verschillende monumentale bomen gekapt moeten worden om dit project uit te voeren. Het Wijkcomité Driehuis vindt de kap van de bomen zonde en voorkomt dat graag. Het wijkcomité Driehuis reageert in onderstaande video.

Het woningbouwplan werd op 20 mei besproken tijdens een sessie van de raad van Velsen. Tijdens de sessie kreeg het plan brede steun alle fracties. Wel waren er kritische vragen over het participatie traject en over de monumentale bomen. De raadsessie kan hier terug gekeken worden.