Samenwerking RTV Seaport en gemeenteraad Velsen krijgt nieuwe impuls

Samenwerking RTV Seaport en gemeenteraad Velsen krijgt nieuwe impuls

De raad van Velsen informeert inwoners over haar raadswerk op verschillende manieren. Ook via de journalistieke programma’s van Raadsplein TV van RTV Seaport. Deze twee partijen hebben overeenstemming gevonden in een nieuw contract en gaan dus door met de samenwerking. Deze samenwerking bevat een aantal nieuwe onderdelen waardoor de verslaggeving naar een hoger niveau zal worden gebracht.

Raadsplein TV volgt de gemeenteraad, en maakt deze toegankelijk om vanuit huis te volgen. Met het nieuwe contract zijn er toekomstbestendige onderdelen toegevoegd aan het programma.

Zo wordt meer ingezet op verschillende crossmediale kanalen. Ook zal er meer achtergrond geboden worden op raadsbesluiten. Daardoor zal Raadsplein TV meer achtergrondreportages bevatten waarin het grotere plaatje wordt laten zien. Dit alles met als doel om het volgen van de gemeentelijke politiek voor inwoners toegankelijker en beter begrijpelijk te maken. Zeker van belang op weg naar de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

De vernieuwde samenwerking werd aangekondigd en toegelicht tijdens Raadsplein TV van 20 mei. Bekijk de gehele aflevering hier terug.