Voetbaljeugd tweedaagse Terrasvogels geslaagd

Voetbaljeugd tweedaagse Terrasvogels geslaagd
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Het leek de jeugdafdeling  van Terrasvogels voetbal in samenwerking met SportSupport een leuk idee in de meivakantie voor de voetbaljeugd in Velsen tussen 6 en 12 jaar een voetbal tweedaagse te organiseren. Terrasvogels uit Santpoort-Zuid fungeerde dus donderdag en vrijdag als gastheer en organisator. Bijna 40 kinderen tussen 6 en 12 jaar zorgden voor een gezellige, levendige sfeer op sportpark De Elta.

‘’Eigenlijk zou Juventus al eerder langskomen voor een 2-daagse maar dat werd eind maart vanwege Corona al gecancelled en uitgesteld tot eind juli. De deelnemers krijgen allemaal een oorkonde en een speciaal shirt. Fijn dat we toch nog een alternatief programma uit de grond konden stampen,’’ aldus Edward van Holk, Terrasvogel in hart en nieren en lid van het organisatiecomité.

Diverse bekende regionale trainers (  Gert Jan Tamerus, Marcel Looij, Martin Haar, Patrick van der Fits, Ted Verdonkschot en Patrick Krop) namen een dagdeel voor hun rekening. Ook SportSupport  leverde support. Plezier stond centraal. Naast het voetbalgedeelte was er ook nadrukkelijk aandacht voor het randgebeuren. Een snelheidsmeter, een pannakooi en een luchtkussen zorgde er in ieder geval voor dat de jeugd de hele dag werd beziggehouden met activiteiten die zichtbaar hun interesse hadden. Een gezonde sportlunch complementeerde het evenement.

Donderdagmiddag 12.30 uur: Het enthousiasme spat er af.  Voetbal staat centraal en is leidend. Bijna 40 kinderen tussen 6 en 12 jaar hoeven niet na te denken over Covid 19 beperkingen en genieten  intens. Een drietal actieve voetbalmoeders bereiden een gezonde lunch voor en Max straalt. Max speelt in de onder 8-2 en heeft het reuze naar zijn zin.

Max:’’ Ik vind voetbal héél leuk, dus twee dagen voetballen is prachtig. We hebben vanochtend 1 tegen 1 gespeeld en op doel afgewerkt. Moe? Nee hoor!’’

SportSupport-medewerker Adrie Engel heeft het ook al naar zijn zin.’’ Dit zijn leuke kinderen. Het weer is prima, de sfeer is top. Kortom: een mooie dag,’’ oordeelt de man die verantwoordelijk is voor de side events ( pannakooi, luchtkussen en snelheidsmeter). Patrick van der Fits, de nieuwe assistent-trainer van 2e divisionist Katwijk, maakt ook een relaxte indruk.’’Dit is toch heerlijk voor die kids? Terrasvogels kan trots zijn op hun netwerk. Cum laude geslaagd hoor! Petje af! Ik heb graag mijn steentje bijgedragen,’’ straalt de man die in Santpoort-Zuid een winkel heeft in vaderlandse wijnen en dus met recht ‘’een thuiswedstrijd’’ speelde. Seconden later verhuisden de deelnemers weer massaal naar de enige plek die er toe deed donderdagmiddag: het voetbalveld.