VoorleesExpress is op zoek naar vrijwilligers

VoorleesExpress is op zoek naar vrijwilligers
Marianne Steijn ©aangeleverd

De VoorleesExpress van de Bibliotheek Velsen zoekt vrijwilligers die willen voorlezen aan kinderen tussen de twee en acht jaar oud, die extra ondersteuning nodig hebben bij hun taalontwikkeling. Door corona zijn zij meer achterop geraakt en is juist nu hulp hard nodig. Op dit moment zijn er 11 gezinnen die graag dit leuke en leerzame voorleesavontuur aan willen gaan.

De voorlezer gaat één keer in de week een uur langs bij een gezin. Tijdens dat uur geeft de programmaleider Nadine van Oostende een gratis training en leert de voorlezer wat je allemaal kan doen. Van Oostende “We geven je voorleestips en taalspelletjes die je kan doen met het kind of het hele gezin. Ook bespreken we hoe het bezoek volgens de laatste coronamaatregelen kan plaatsvinden.”

Marianne Steijn, wethouder van de gemeente Velsen, is erg enthousiast over de VoorleesExpress. Ze is zelf ook voorlezer geweest voor een jongetje van twee jaar. “We ontdekten dat hij auto’s, vliegtuigen en treinen erg leuk vond. Ik ben toen boekjes gaan zoeken in de Bibliotheek met deze voertuigen”.

Iedereen boven de 18 jaar die houdt van taal en lezen kan zich aanmelden bij de VoorleesExpress en kan hiermee het verschil maken voor een kind in de omgeving.

Aanmelden via telefoonummer 0255 52 53 53 of e-mail jwinkel@bibliotheekvelsen.nl of www.bibliotheekvelsen.nl