AUDIO – Geen zwemtraining of trimzwemmen dan maar wandelend naar Frankrijk.

AUDIO – Geen zwemtraining of trimzwemmen dan maar wandelend naar Frankrijk.
©aangeleverd

Ook bij de Watervrienden IJmuiden ligt het zwemmen volkomen stil. Maar de trainers vonden dat de conditie van de zwemmers op pijl moest blijven en besloten wandelend naar La Ferté Alais in Frankrijk te gaan. In dit stadje, ten zuiden van Parijs, nam de wedstrijdploeg van WVIJ jarenlang deel aan internationale zwemwedstrijden.

In bijgaand geluidsfragment vertelt bestuurslid Karien Zuidam hoe de deelnemers dagelijks hun afstand afleggen en bij elkaar opgeteld het einddoel bereiken. Maar zij start haar verhaal met de heugelijke mededeling dat de zwemlessen voor kinderen tot 12 jaar volgende week hervat worden en hoe de vereniging het afgelopen jaar beleefd heeft.