Cambuur spaart Telstar

© RTV Seaport / PR

Telstar zit recentelijk in een sportief dipje. Een combinatie van blessures, schorsingen, vormverlies en dus een gebrek aan scorend vermogen heeft Telstar op de ranglijst geen goed gedaan, al wordt nog steeds plek 9 ingenomen maar is de achterstand op de eerste acht behoorlijk opgelopen. Met de topwedstrijden tegen nummer 1 en 2, Cambuur en De Graafschap, op de rol leek dat geen al te florissant vooruitzicht voor sportief succes. Na de eclatante 1-4 winst op en in Oss tegen Top begin januari volgde geen enkele overwinning meer.

Vrijdag 5 maart gingen de Witte Leeuwen op bezoek bij koploper Cambuur Leeuwarden, de gedoodverfde kampioenskandidaat. De Friezen presteren zowel aanvallend als verdedigend boven modaal. Hing er een verrassing in de lucht en kon Telstar boven zichzelf uitstijgen? ‘’ Telstar kan vrijuit spelen, beheerst meerdere systemen en heeft een leuke spelopvatting,’’ waarschuwde Cambuur-trainer Henk de Jong vooraf. Hij waakt opzichtig voor onderschatting.

Cambuur gaat voortvarend van acquit. Al na 20 minuten leek het duel op slot. Jasper Schendelaar, de absolute uitblinker voor rust, hield nog even de ontketende Friezen tegen en Telstar in de race maar was kansloos na 9 minuten spelen toen Antonia  de Franse middenvelder Robin Maulun vond die kiezelhard raak knalt;1-0. De verdediging van Telstar oogt kwetsbaar en daarom was het geen verrassing dat de thuisclub na 20 minuten  defensief geklungel van Niels van Wetten, met een stift  door wie anders dan topscorer Robert Muhren, genadeloos afstraft;2-0. Op slag van rust een opsteker van jewelste want Rashaan Fernandes brengt het verschil terug tot een luttele goal: 2-1. Bij vlagen compleet overrompeld maar de schade blijft beperkt voor de flets acterende Witte Leeuwen.

Andries Jonker grijpt in tijdens de rust en brengt middenvelders Cas Dijkstra en Tom Overtoom voor het 2e bedrijf.  Jasper Schendelaar onderscheid zich wederom maar is na 55 minuten opnieuw kansloos. Jarchinio Antonia, vrij voor de goal, brengt het verschil weer op twee treffers. Taha en Berenstein worden nog gebracht door Jonker maar dat sorteert nauwelijks  een positief effect op een avond waar goalie  Schendelaar zich in positieve zin onderscheidde en de schade (3-1)  beperkt bleef. Cambuur bleef moeiteloos overeind na rust, controleerde vooral en speelde het duel bekwaam uit. Telstar kwam goed weg en had in keeper Jasper Schendelaar de absolute uitblinker.