IJmuidenaren hebben begrip na eerste dagen avondklok

IJmuidenaren hebben begrip na eerste dagen avondklok
© RTV Seaport

Op zaterdag 23 januari is de avondklok in gegaan in heel Nederland. Deze coronamaatregel werd met veel verschillende reacties ontvangen. Na de eerste dagen delen inwoners van IJmuiden hun eerste reacties en ervaringen.

De IJmuidenaren reageerden unaniem. Ze lieten weten dat ze zelf niet zo veel problemen hadden met de avondklok. Het maakt weinig verschil omdat ze om de late tijdstippen anders toch niet naar buiten zouden gaan.”We moeten even doorbijten, maar dit is nu gewoon nodig,” zo klonk het. Andere mensen spraken zelfs uit dat ze het heerlijk vonden, “Het is ’s avonds koud, wat moet je buiten doen? Ik vind het prima zo.”

Er werd verder veel begrip getoond voor jongeren die het zwaarder hebben dan normaal. “Ik vind het voor de jeugd wel heel vervelend dat ze toch beperkt zijn. Maarja, we moeten even doorbijten,” aldus één dame. Voor onruststokers en rellen is er echter geen begrip. “Dat heeft niks meer met corona te maken, dat is puur rellen en treiteren.”

Bekijk alle reacties in onderstaande video.