Velsense BeestenBenders speurden naar afval en een schat

Velsense BeestenBenders speurden naar afval en een schat
©RTV Seaport/PR

Dat BeestenBenders goede speurneuzen zijn, hebben ze al meer dan eens laten zien. Tijdens de, vanwege Corona, lange kerstvakantie werd niet alleen naar zwerfafval gezocht, maar gingen de speurders ook op zoek naar de speciale ‘BeestenBende Schat’ die ergens in Velsen verstopt was.

De speurders hadden de hele vakantie de tijd om te ontdekken waar die speciale poster met vertaalsleutel  was. Uiteindelijk werd deze gevonden bij de ingang van de Kinderboerderij in Velserbeek en werd de code met succes gekraakt.

De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Al meer dan 14.000 kinderen zijn in de loop van jaren lid geworden. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op, in opvallende outfit en gewapend met knijpers. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren)avonturen mee.