Afvalbedrijf HVC neemt maatregelen jaarwisseling

Afvalbedrijf HVC neemt maatregelen jaarwisseling

Hoewel er een vuurwerkverbod geldt, neemt afvalbedrijf HVC toch maatregelen rondom de jaarwisseling. Volgens het afvalbedrijf worden er alsnog vernielingen aangericht ondanks het vuurwerkverbod. Om eventuele schade aan de openbare ruimte te voorkomen hebben de gemeente Velsen en de HVC daarom besloten om toch over te gaan op maatregelen rond de jaarwisseling.

Vanaf 21 december 2020 zullen houders met hondenpoepzakjes en diverse prullenbakken in de openbare ruimte worden dichtgemaakt. Op 2 januari wordt alles weer opengemaakt.

Bovengrondse verzamelcontainers voor plastic, blik en drankpakken (PBD), worden vanwege de brandbaarheid in de hele gemeente op 31 december verwijderd en 2 januari 2021 weer teruggeplaatst. Ondergrondse containers voor plastic, glas- en papier-containers blijven wel toegankelijk. In IJmuiden worden de parkeermeters op donderdag 24 december uitgezet en op maandag 4 januari 2021 weer in bedrijf genomen. Daarnaast haalt de HVC op vrijdag 1 januari haalt HVC geen afval op en is de milieustraat gesloten.