Muziektent Santpoort-Noord overgedragen aan gemeente

Muziektent Santpoort-Noord  overgedragen aan gemeente
Foto RTV Seaport/PR

Sinds het overlijden van Santpoorter Aart Aarts in 2013 heeft de familie en vele vrijwilligers zich met enthousiasme ingezet voor de crowd-funding en bouw van een muziektent op het Broekbergenplein in Santpoort-Noord. De bouw van deze muziektent is in november 2018 afgerond. 16 december dit jaar werd bekend gemaakt dat de stichting Muziektent Aart Aarts en de gemeente Velsen overeenstemming hebben bereikt over het overdragen van de muziektent aan de gemeente. Dat heeft dan ook op 1 november jl. plaatsgevonden.

Na het overlijden van Aart Aarts in 2013 is door de familie en vrienden het initiatief genomen om het “Aart Aarts Fonds” op te richten. Deze heeft later de naam stichting Muziektent Aart Aarts gekregen. Aart was dertien jaar één van de drijvende krachten achter het dorpsfeest in Santpoort waarvan de kortebaandraverij op de eerste donderdag van augustus het hoogtepunt is.

Doel van dit Fonds was een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven, saamhorigheid en welzijn in Santpoort met als resultaat een muziektent in het hart van het dorp. In november 2018 werd de bouw afgerond en de muziektent officieel geopend. Sinds de opening wordt de muziektent als podium in gebruik genomen voor verschillende dorpsactiviteiten. Hiermee ging een lang gekoesterde wens van het “Aart Aarts Fonds” en veel Santpoorters in vervulling.

Het bestuur van de Stichting Muziektent Aart Aarts wil een ieder die in welke vorm dan ook een bijdrage geleverd heeft nog heel erg bedanken.