Eenzame ouderen gezocht

Eenzame ouderen gezocht
© Rob Kortekaas

Dankzij de Rabobank Haarlem-IJmond kan de Ruïne van Brederode een mooi Kerstinitiatief realiseren. Zij mogen namelijk 25 eenzame ouderen met Kerst ondersteunen met een high-tea Kerstbox!

Deze box bevat verschillende producten uit de regio. De Kerstbox wordt persoonlijk afgeleverd op donderdag 24 december. Bovendien worden de ouderen op Eerste Kerstdag door een klein groepje gepassioneerde vrijwilligers gebeld. De vrijwilligers nemen hier de tijd voor en bieden een goed gesprek aan.

Verschillende lokale partijen werken samen voor de inhoud van de box. Zo zitten er hartige lekkernijen in van cateraar Chefs on Tour, en zoete lekkernijen van de SIG-partner van de Ruïne. Er zit een speciale thee in, “De Nationaal Park Zuid-Kennemerland thee”. Deze is speciaal samengesteld door herboriste Corina Busman. Kinderen van basisschool Zefier in IJmuiden maken daarnaast een mooie tekening voor de ouderen. Ook worden zij uitgenodigd voor een bezoek aan de Ruïne in het nieuwe jaar.

Kent u een oudere die met Kerst alleen is en die hiermee verblijd kan worden? Het gaat om het gebied Haarlem-IJmond: Beverwijk, Castricum, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest en Velsen. U kunt een mail sturen naar Rob Kortekaas en Angelique Schipper, beheerders Ruïne van Brederode: info@ruinevanbrederode.nl.