Tata Steel Chess Tournament 2021 gaat door

Tata Steel Chess Tournament 2021 gaat door
©RTV Seaport/PR

De directie van Tata Steel heeft op 7 december bekendgemaakt dat de 83e editie van het Tata Steel Chess Tournament in januari onder strenge maatregelen toch door zal gaan! Door de beperkingen rondom het coronavirus is het echter niet mogelijk om de Tata Steel Challengers, Chess On Tour, of amateurtoernooien te organiseren. Het Tata Steel Chess Tournament 2021 vindt plaats in De Moriaan in Wijk aan Zee van 15 tot en met 31 januari 2021.

Na nauw overleg met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, NOC*NSF en de lokale en regionale overheid (waaronder de Veiligheidsregio Kennemerland) heeft Tata Steel vastgesteld dat het onder strenge voorzorgsmaatregelen mogelijk is om een topsportevenement te organiseren met de 14 grootmeesters van de Tata Steel Masters in De Moriaan in Wijk aan Zee in januari. De gezondheid van spelers, eventuele bezoekers en de staf en medewerkers staat daarbij voorop.

“Ik ben bijzonder blij dat het Tata Steel Chess Tournament 2021 doorgaat”, aldus toernooidirecteur Jeroen van den Berg. “Er zijn sinds dit voorjaar wereldwijd zoveel schaakevenementen afgelast of omgezet in online rapidtoernooien dat spelers en schaakliefhebbers echt snakken naar grote toernooien die wél achter het bord worden gespeeld. Met het Tata Steel Chess Tournament 2021 worden ze in januari op hun wenken bediend. En het sterke deelnemersveld gaat ongetwijfeld voor boeiende partijen zorgen.”

Nederlands beste schaker, Anish Giri (momenteel 11e op de wereldranglijst) neemt in januari weer deel aan de Tata Steel Masters en zal binnenkort samen met Jeroen van den Berg de overige deelnemers bekendmaken, via de website van het Tata Steel Chess Tournament: www.tatasteelchess.com.