Nieuwe bomen Van den Vondellaan

Nieuwe bomen Van den Vondellaan
©RTV Seaport/PR

Afgelopen zomer vonden werkzaamheden plaats aan de Van den Vondellaan in Driehuis. Deze zijn voor het grootste deel afgerond. Op 7 december start de laatste stap;  het aanplanten van bomen en groen.

Deze plantwerkzaamheden zullen naar verwachting een week duren. Dit zorgt voor enige verkeershinder, daarom zijn er verkeersbegeleiders aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.

In de extra grote plantvakken komen 34 Hongaarse lindes te staan. Door de nectarrijke bloemen zal deze boomsoort bijen aantrekken. De bladeren van deze linde verkleuren in de herfst naar goudgeel en blijven tot ver in het najaar aan de boom hangen. De boomspiegels tussen de parkeervakken worden beplant met ooievaarsbek en kattenkruid. In de zomer zorgt dit voor een mooie blauwpaarse kleur. Op het midden van de vernieuwde rotonde ter hoogte van de Nicolaas Beetslaan en in de plantvakken langs het fietspad van de rotonde worden vijftien soorten vaste planten en heesters aangeplant.