Carbidschieten toch verboden tijdens jaarwisseling

Carbidschieten toch verboden tijdens jaarwisseling
© RTV Seaport/PR

Het Kabinet heeft besloten dat tijdens jaarwisseling 2020-2021 geen vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden. De gemeente Velsen heeft daarnaast op 26 november besloten dat ook carbidschieten verboden zal zijn deze jaarwisseling.

Door het coronavirus is de werkdruk in de ziekenhuizen erg hoog waarbij er sprake is van een dreigend te kort aan beschikbare bedden. Het afsteken van vuurwerk zorgt jaarlijks voor extra drukte op de Spoedeisende Hulp, in de huisartsenposten en voor de handhavers. Om de extra drukte op de al overbelaste zorgsector rondom de jaarwisseling te voorkomen is het besluit vuurwerkverbod ontstaan.

De gemeente Velsen sluit zich aan bij het ontzorgen van handhaving en de zorg en voegt het verbieden van Carbid toe. Deze wijziging wordt opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening Velsen 2019.