Expositie ‘Naar Zee’in Zee- en Havenmuseum

Expositie ‘Naar Zee’in Zee- en Havenmuseum
©RTV Seaport/PR

Onder deze titel is met ingang van zaterdag 21 november in het IJmuider Zee- en Havenmuseum een grote (verkoop) expositie te zien van de bekende zeeschilder Fred Boom. Ruim vijftig schilderijen van zijn hand tonen niet alleen zeeën, van kalm tot ruw, van lieflijk tot dreigend, maar ook van de schepen die deze zeeën bevaren van onder meer de visserij, de sleepvaart, de marine en de koopvaardij.

Fred Boom werd in 1938 geboren in Koog aan de Zaan in een maritieme familie. Voor Fred stond het op 16-jarige leeftijd al vast dat hij naar zee wilde. In 1959 begon hij bij de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij (KNSM) op zowel vracht- als passagiersschepen. Na 11 jaar ruilde hij het zeemansleven in voor een bestaan aan de wal enging zich meer toeleggen op schilderen.

Gelijktijdig met deze tentoonstelling verschijnt ook het gelijknamige boek “NAAR ZEE”. Hierin zijn meer dan 100 afbeeldingen te zien van schilderijen niet alleen uit deze tentoonstelling, maar ook van eerder werk. Het boek kost € 27,50 en is vanaf zaterdag 21 november exclusief te verkrijgen bij de receptie van het museum. Fred Boom is aanwezig om het boek te signeren op zaterdag 21 en zondag 29 november en op zaterdag 12 en woensdag 23 december.

Reserveren vooraf via de website is verplicht en ook het dragen van een mondkapje (13+).