Aanleg van containertuintjes

Aanleg van containertuintjes
©Gemeente Velsen

De gemeenteraad van Velsen vroeg als proef een tuintje aan te leggen bij een ondergrondse vuilcontainer: een zogenaamd containertuintje. In het kader van de Nationale Klimaatweken zijn er containertuintjes geplaatst aan de Kennemerlaan en de IJmuiderstraatweg in IJmuiden.

De afrastering van de twee containertuintjes zijn gemaakt van gerecycled plastic. De planten hebben weinig verzorging nodig. Het aanleggen van tuintjes heeft in verschillende gemeenten geleid tot minder afvaldumpingen naast de vuilcontainers. De gemeente hoopt dat dit ook in Velsen het geval zal zijn en het hiermee een mooier en schoner straatbeeld geeft.

Zijn er vragen of opmerkingen over de containertuintjes? Of weet u een goede plek voor een containertuintje? Mailt u dan naar afval@velsen.nl