Afval scheiden op Pleiaden- Jan Campertschool

Afval scheiden op Pleiaden- Jan Campertschool
©RTV Seaport/Ton van Steijn

Vanaf deze week wordt op de Pleiaden- en de Jan Campertschool afval gescheiden opgehaald. Tot nu toe was scheiden van afval voor deze scholen duur. Alleen oud papier werd gescheiden. Vanuit educatie en de voorbeeldfunctie van scholen vindt de gemeente het belangrijk dat op basisscholen afval wordt gescheiden net als in huishoudens. Zo dragen basisscholen bij aan afvalscheiding en milieudoelen.

HVC heeft daarom een educatief afvalprogramma voor basisscholen ontwikkeld. De introductiedag met de vuilniswagen kon helaas vanwege corona niet doorgaan, maar die houden de scholen tegoed. Dankzij alle nieuwe afvalbakken kunnen de kinderen van basisscholen De Pleiaden en Jan Campert hun afval gescheiden aanbieden. De scholen sluiten aan op het bestaande afval inzamelsysteem in hun wijk en zoals de kinderen dat thuis ook doen. Zo leren de kinderen en hun ouders om afval op de juiste wijze te scheiden.

Er zijn reeds een aantal basisscholen die hebben aangegeven graag hun afval via HVC te willen scheiden. Via afval@velsen.nl kunnen basisscholen zich melden.